Hidroizolatii speciale

hidroizolatii terase

Hidroizolatii, Bucuresti, tel. 0732408283

 Acoperisurile imobilelor sunt alcatuite din structura de rezistenta si structura de protectie (termo-hidroizolatii).

 Structura de rezistenta, ca strat suport pentru termo-hidroizolatii, este realizata in mai multe variante. Acestea sunt: beton armat monolit, elemente prefabricate din beton armat sau precomprimat (plane, curbe sau ondulate), foi metalice cutate (protejate anticoroziv), produse din lemn (cherestea sau panouri fibrolemnoase).

 Structura de protectie a acoperisului este alcatuita din:

 l. Termoizolatii (izolatia termica)
2. Hidroizolatii (izolatia hidrofuga)
3. Componente auxiliare
4. Racorduri la elemente adiacente

l. Termoizolatii (izolatia termica)

  Termoizolatia precede sau nu (termoizolare inversata) lucrarile de hidroizolatii, si este alcatuita din diferite produse. Acestea pot fi:
-Placi din beton celular autoclavizat asezate pe un strat de nisip si protejatc la partea superioara. Protectia este o sapa din mortar de ciment ce constituic stratul suport pcntru hidroizolatie.
-Placi din vata minerala sau polistiren expandat (densitate > 120 kg/m cub) lipite si/sau ancorate mecanic, in functie de panta acoperisului, si protejate cu un strat din produse (foi) bitumate caserate sau cu sapa de ciment.
-Placi din polistiren extrudat lipite cu mastic de bitum si protejate pe fata superioara cu un produs bitumat  caserat sau cu sapa de ciment;
-Placi din deseuri celulozice (talas, fibre sau aschii de lemn, paie, stuf) sau textile sintetice in amestec cu ciment sau lianti sintetici lipite pc suport cu mastic de bitum.
-Spuma de poliuretan in alcatuirea panourilor cu tabla cutata.
-Produse vrac ( cenusa de termocentrala, zgura cxpandata sau granulata. granulit) acopcrite cu o sapa din mortar de ciment.

2. Hidroizolatii (izolatia hidrofuga)

 Hidroizolatia bituminoasa este realizata in majoritatea cazurilor din straturi multiple. Aceste straturi sint alcatuite din unul sau doua foi. Aceste foi pot sa fie:
-Membrane pc baza de bitum oxidat, carton bitumat, panza bitumata, 1mpaslitura din fibre de sticla bitumata; tesatura din fire de sticla bitumata simpla sau placata pc o fata cu folie de aluminiu.
-Membrane pe baza de bitum aditivat (SBS. APP) pc suport armat cu un strat sau combinatii ale acestora din 1mpaslitura din fibre de sticla, tesatura din fire de sticla, folie mctalica (aluminiu, etc), voal si tcsaturi poliesterice.

3. Componente auxiliare

  Componentele auxiliare care se intalnesc la acoperisuri sunt:
– Strat pentru protectia tcrmoizolatiei impotriva vaporilor de apa (bariera contra vaporilor) executata din produse (foi) bitumate.
– Unul sau doua straturi de difuzie, decompresie si compensare realizate din produse (foi) bitumate perforate blindate.
Observatie: In executia unor terase s-a realizat bariera si difuzia dintr-un singur strat prin utilizarea foilor bitumate blindate aplicate cu protectia de nisip grunjos spre suportul de beton si lipite discontinuu (in puncte sau benzi).
– Protectia hidroizolatiei se realizeaza in diferite variante. Acestea sunt: produse bitumate cu autoprotectie in masa sau pe fata superioara (granule, paiete, folii metalice), o pelicula de vopsea (bronz aluminiu. vinarom, etc.), un strat de minim 5 cm grosime de pietris, tencuieli armate din mortar de ciment (pentru protectia hidroizolatiei verticale), dale (din beton, piatra sau ceramica) pe pat din nisip, mortar de ciment si strat de separare, ploturi (suporti), dale din beton cu imbracaminte asfaltica.
– Betoane pentru pante (locale sau generale).
– Sape din mortar de ciment utilizate pentru egalizari, protectia termoizolatiei, scafe si tencuieli.
– Profile de tinichigcrie (copertine, sorturi, lacrimare, compensatori la rosturi, etc.) executate de regula din tabla de otel cu grosimea de minim 0,4 mm protejata prin zincare si/sau vopsire.

4. Racorduri la elemente adiacente

 Racordurile, la elementele de constructie si instalatii, care intersecteaza acoperisurile strapungand izolatia impun lucrari specificc pcntru asigurarea continuitatii izolatiei. Accste elemente sunt:
– Elemente care strapung local acoperisul: receptoare pluviale, alcatuite din produse speciale pcntru racordul hidroizolatiei la instalatia de calectare a apei pluviale si protectia accsteia inpotriva colmatarii, tubulatura tchnologica (cosuri si ventilatii. etc.), suporti metalici pentru sustinerea cablurilor, retelelor de instalatii ,platformelor, scarilor, etc., chepenguri.
– Elemente care intrerup partial continuitatea hidroizolatiei acoperisului, luminatoare si deflectoare, jgheaburi de dolie, casa scarii, etaj tehnic sau alte constructii care depasesc planul hidroizoiatiei.
– Elementc perimetrale, jgheaburi cu burlane, rosturi de nivel sau la constructii alaturate cu inaltimi diferite (cu sau fara rosturi de separare).

 Pe linga hidroizolatii de terase, acoperisuri, hale, balcoane, firma noastra realizeaza si izolatii pentru structuri subterane si lucrari speciale.

 In fotografiile de mai jos puteti urmari realizarea lucrarilor de largire si de pregatire a lucrarilor de hidroizolatii ale unei incaperi tehnice subterane. 

Pentru inceput radierul superior si doi pereti au fost desfiintati. Apoi s-a realizat escavarea in dreptul peretilor desfiintati. Puteti observa ce gauri a facut apa infiltrata pe linga tevile de apa ce strapung peretii ramasi:

incapere tehnica strapungeri ce necesita reparatii pentru hidroizolatii terase

A doua etapa a fost turnarea unor pereti si a unui radier, in groapa facuta. Apoi au urmat citeva reparatii de zidarie pentru a realiza suprafete de asezare pentru membranele hidroizolatoare:

pereti reparatii zidarie

A urmat introducerea unor tevi pentru aerisirea incaperii tehnice, etanseizarea strapungerilor din pereti, si amorsarea suprafetelor:

reparatii strapungeri  amorsare radier

Montarea membranelor bituminoase pe radierul si diafragmele de protectie au constituit etapele urmatoare:

membrana pentru hidroizolatii membrane fara ardezie pentru hidroizolatii terase hidroizolator pentru hidroizolatii terase

In sfirsit putem turna radierul inferior, diafragmele incaperii tehnice si radierul superior:

scara pentru hidroizolatii terase armaturi pentru diafragma structura pereti

Amorsarea si hidroizolarea radierului superior sint operatiile ultimei faze ale lucrarilor de hidroizolatii:

amorsare pentru hidroizolatii terase hidroizolatii terase

 Un rol special in activitatea noastra il ocupa refacerea termoizolatiilor si hidroizolatiilor teraselor, acoperisurilor, balcoanelor imobilelor deja executate.

 Executarea lucrarilor de remediere a hidroizolatiei bituminoase si a termoizolatiei acoperisurilor trebuie sa cuprinda mai multe operatiuni. Acestea sunt: desfacerea (partiala sau totala) a straturilor de hidro si termoizolatie, a sapelor aferente si a elementelor de tinichigerie, indepartarea si sortarea deseurilor rezultate, pregatirea suprafetei suport, executarea noii structuri de termo-hidroizolatie.

  ldentificarea deficientelor de executie, conceptie, intretinere sau ale materialelor se efectueaza prin parcurgerea unor etape de investigatie. Acestea sunt: studiul documentatiei referitoare la lucrarile existente, examinarea directa a starii actuale a acoperisului, culegerea de date (din convorbiri cu reprezentantii beneficiarului) privind eventuale modificari sau interventii realizate fara documentatie.

Hidroizolatii
Bucuresti
tel:0728620856
Share this Post

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.